Publicitate | Harta site | Contact

Premium Security_logo_nou

Siemens logo_2017

 

 

 

Eisol logo

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

 

 

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 

 Ippon sigla

 

 Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Comisia Europeana a revizuit de la 1,6% la 1,4% prognoza pentru cresterea economica a Romaniei in acest an

Comisia Europeana (CE) se asteapta la o crestere economica a Romaniei de 1,4% in acest an, potrivit prognozei economice de primavara a UE, mai redusa fata de estimarea din februarie de 1,6% sau de cea de 2,1% din toamna anului trecut.

Expertii CE, FMI si Bancii Mondiale, aflati la Bucuresti in perioada 24 aprilie-9 mai pentru evaluarea acordurilor cu Romania, au anuntat la finalul misiunii ca estimeaza un avans economic de circa 1,5% pentru Romania in acest an.

Pentru anul urmator, Comisia a redus prognoza de crestere economica a Romaniei de la 3,4%, cat anticipa in toamna, la 2,9%.

Cresterea de 1,4% a PIB in acest an va fi sustinuta in principal de cererea interna, noteaza CE. Chiar daca populatia si companiile vor continua sa-si ajusteze situatia financiara in prima jumatate a anului, continuarea trendului de crestere a numarului de persoane angajate, impreuna cu inflatia mai redusa, ar trebui sa sustina venitul real cheltuibil.
Aceasta evolutie ar trebui sa contribuie si la revigorarea consumului privat in a doua jumatate a anului. Comisia estimeaza mentinerea ratei de crestere a consumului privat la 1,3% in acest an, urmata de o dublare anul urmator la 2,6%.
Investitiile ar trebui sa fie un factor determinant in acest an, avand in vedere nevoia tarii de modernizare a infrastructurii publice, partial cu fonduri europene. Din cauza incertitudinilor din pietele financiare, o parte din investitiile initial planificate pentru prima parte a anului vor fi probabil intarziate pentru ultimele sase luni sau pentru anul urmator.
La fel ca si anul trecut, activitatea de creditare va inregistra un avans modest, intrucat populatia si companiile isi refac inca situatia financiara.
Cererea externa va continua sa aiba un impact negativ in 2012, din cauza perspectivelor economice ale UE, destinatia a circa 70% din exporturile Romaniei. Cererea mai slaba la export va afecta cresterea livrarilor la extern, in timp ce importurile vor avea avans mai lent, fiind sustinute de cererea interna. Cresterea deficitului comercial rezultata va conduce la majorarea deficitului de cont curent la 5% in acest an.
Exporturile vor avansa cu numai 2,9% in acest an, fata de aproape 10% anul trecut. In 2013, cresterea exporturilor se va accelera la 5,8%. In acelasi timp, importurile vor inregistra o incetinire de la 10,5% anul trecut la 4% in acest an, urmata de o crestere de 7,4% anul urmator.
Somajul, calculat conform standardelor europene, va cobori de la 7,4% anul trecut la 7,2% in acest an, iar ulterior la 7,1%.

Pentru anul in curs riscurile raman dominante, incluzand nevoia ca populatia sa-si revina financiar, impreuna cu standardele mai stricte pentru acordarea de imprumuturi de consum, care ar putea conduce la un consum privat sub nivelul anticipat in prezent, potrivit CE.

Cresterea economica ar putea fi sustinuta de o contributie mai puternica a investitiilor, din absorbtia mai ridicata de fonduri UE, si de cererea interna, legata de posibile derapaje pre-electorale.

Raportul dintre datoria tarii si PIB este asteptat sa se stabilizeze in 2012-2013 la 34,6% dupa cativa ani de avans rapid, cauzat de cresterea economica.

Anuarul Firmelor de Securitate 2021

AFS coperta_1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 6 vizitatori și niciun membru online