Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

Eisol logo

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Operatiuni mai eficiente in retail cu ajutorul senzorilor OPTEX ViiK

In domeniul retail, departamentele de marketing lucreaza intotdeauna cu date si analize statistice, pe baza carora sunt elaborate si implementate diverse actiuni si strategii. Iar pentru ca deciziile de acest fel sa fie cat mai corecte si sa produca rezultate cat mai apropiate de cele scontate, informatiile utilizate trebuie sa fie cat mai reale si cat mai de actualitate. De aceea, centrele comerciale instaleaza de multe ori sisteme avansate de contorizare a vizitatorilor, cu ajutorul carora pot determina intr-un mod extrem de eficient aspecte importante, precum perioadele de varf, comportamentul clientilor in magazin sau fluxul de vizitatori intr-o anumita perioada. Administratorii parcurilor de retail nu pot apela insa la astfel de solutii, din moment ce un astfel de amplasament presupune concentrarea in acelasi spatiu a mai multor comercianti, dar care isi desfasoara activitatea in mod independent. Ei impart totusi aceeasi parcare, ale caror cai de acces pot fi exploatate pentru contorizarea numarului de vehicule care intra sau ies. Si, la fel ca in cazul persoanelor, numararea vehiculelor se realizeaza cu ajutorul unor senzori specializati.

Lider mondial in dezvoltarea de solutii de detectie, OPTEX detine un portofoliu de produse extrem de variat, din care nu lipsesc dispozitive de detectie a vehiculelor. Astfel, familia ViiK contine modelele OVS-01GT si OVS-01CC. Ambele sunt usor de instalat si operat, presupunand montarea pe un stalp la o inaltime de 50cm, fara niciun fel de lucrari efectuate la partea carosabila. Combinand tehnologii pe baza de microunde si pe baza de ultrasunete, senzorul OVS-01GT poate realiza detectia vehiculelor aflate in miscare, daca acestea au o viteza cuprinsa intre 2-20km/s, ceea ce il transforma intr-o excelenta solutie de control al barierelor sau portilor automate. OVS-01CC foloseste o tehnologie duala pe baza de microunde (Doppler si FMCW - Frequency-modulated-continuous-wave), poate opera la temperaturi cuprinse intre -30°C si 50°C indiferent de conditiile meteorologice si detecteaza vehicule care se deplaseaza cu viteze cuprinse intre 2-60km/h, aflate la o distanta reglabila in intervalul 1-8, cu o sensibilitate ajustabila pe 5 niveluri prestabilite.

Multumita caracteristicilor tehnice, OPTEX OVS-01CC este considerat o solutie foarte flexibila si, prin urmare, poate fi implementat intr-o multitudine de scenarii variate care presupun deplasarea pe o singura banda de mers. Un astfel de scenariu este contorizarea vehiculelor care intra sau ies din parcarea unui parc de retail, pentru a furniza departamentului de marketing informatiile necesare planificarii unor campanii si promotii mai eficiente. Iar ca exemplu practic, este dat sistemul instalat de PFM Footfall Intelligence intr-o astfel de locatie din Anglia. Recunoscuta la nivel global pentru experienta acumulata in proiectarea si instalarea de solutii de contorizare, organizatia a fost contactata cu circa un an in urma de reprezentantii parcului de retail britanic, in vederea instalarii unei solutii care sa permita numararea vehiculelor care intra sau ies in si din parcare. Iar una dintre cerinte a fost ca intregul proces de implementare sa se realizeze astfel incat sa nu afecteze in niciun fel activitatea comerciala si sa nu provoace niciun disconfort vizitatorilor.

Avand ca misiune furnizarea celor mai inovatoare, fiabile si eficiente sisteme de analiza, PFM Footfall Intelligence a decis sa foloseasca in aceasta situatie senzorul OPTEX OVS-01CC, pe care il caracterizeaza ca simplu si rapid de instalat. Si cum montarea se face pe stalp, deasupra solului si intr-o pozitie la 900 de vehiculele care se apropie, procedeul nu a necesitat niciun fel de interventie la partea carosabila si, drept urmare, nu a afectat in niciun fel traficul. De fapt, Will Josephs - UK Operations Manager - mentioneaza chiar ca instalarea unei astfel de solutii necesita mai putin de o ora. Un alt criteriu care a stat la baza alegerii solutiei OPTEX a fost flexibilitatea acesteia in operare, caci dispozitivul permite atat reglarea distantei de actiune, cat si nivelul de sensibilitate. Odata efectuate aceste setari, senzorii isi incep activitatea si detecteaza cu precizie ridicata fiecare vehicul care trece prin zona monitorizata, transmitand informatiile catre o unitate de control. Aceasta furnizeaza de altfel si alimentarea cu energie pe 24V, necesara senzorilor pentru a functiona si transmite mai departe datele inregistrate, catre un portal securizat. Aici, pot fi accesate oricand si de oriunde de catre utilizatorii autorizati.

La mai bine de un an de la instalare, atat reprezentantii parcului de retail britanic, cat si reprezentantii PFM Footfall Intelligence sunt multumiti de solutia aleasa pentru sistemul de contorizare a vehiculelor, caci senzorii OPTEX OVS-01CC au demonstrat o eficienta de 95%. O astfel de precizie le permite angajatilor din departamentul de marketing sa analizeze corect volumul de vehicule prezente si comportamentul vizitatorilor. Apoi, datele sunt folosite pentru a evalua impactul campaniilor si promotiilor desfasurate, dar si pentru a propune noi campanii si promotii sau chiar schimbari in modalitatea de exploatare a amplasamentului, care sa imbunatateasca eficienta sa.

Anuarul Firmelor de Securitate 2018

AFS 2018_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 12 vizitatori și niciun membru online