Publicitate | Harta site | Contact

Spy Shop_logo_22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Premium Security_logo_nou

 

 

 

 

Gal Security_logo_portal

 

 

 

 

 

 

 

Eisol logo

 

RDIF logo 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 Power Solutions logo

 

Tendinte macro pentru anul 2020, de la Axis Communications

Fiind o companie tehnologica, Axis Communications este mereu la curent cu tendintele tehnologice de pe piata si le integreaza in dezvoltarea produselor sale. In plus, urmarim identificarea tendintelor tehnologice ce vor afecta industria de securitate si de supraveghere in urmatoarele douasprezece luni, dar si tendintele macro, care deriva din contextul economic, social si politic si au capacitatea de a influenta industria de securitate intr-un mod semnificativ.

1. Increderea: legatura comuna dintre tendinte
In viziunea noastra, conceptul de incredere este un element central. Din punct de vedere tehnologic, increderea se refera in principal la securitatea cibernetica si la confidentialitate. Astfel, indiferent daca vorbim de companii sau de persoane fizice, produsele si solutiile tehnologice trebuie sa ofere incredere si sa fie protejate impotriva atacurile informatice, iar datele sa fie procesate si stocate in mod responsabil.

Studiile arata ca, de-a lungul anilor, increderea in companii, guvern, media si chiar si ONG-uri, s-a redus. Motivele sunt nenumarate si variante – de la scepticism cu privire la folosirea datelor personale de catre guvern si pana la corectitudinea continutului expus online. Astfel, incertitudinea continua sa creasca si poate deveni principala amenintare.

In plus, datorita faptul ca increderea este o preocupare a utilizatorilor va avea un impact si asupra relatiilor dintre companii. Fie ca este vorba de angajamente contractuale sau etica de lucru, tot mai multe organizatii isi vor alege partenerii in functie de increderea reciproca, respectiv increderea va fi principalul criteriu de alegere al unui partener.

In timp ce subscriem la afirmatia „Etica incepe acolo unde se termina legea”, este evidenta obligatia de a respecta reglementarile locale si internationale acolo unde acestea exista. Adoptarea Pactului Global al ONU este fundamentala pentru orice afacere care respecta valorile eticii, dar ar trebui considerata baza pentru initiative interne suplimentare. Este esentiala respectarea reglementarilor menite sa asigure un comportament comercial responsabil – cum ar fi Regulamentul General Privind Protectia Datelor (GDPR) al Uniunii Europene.

2. Nevoia de siguranta
Daca o tendinta poate fi constanta, atunci nevoia de siguranta este primul exemplu. Fiind parte din piramida lui Maslow, securitatea completeaza nevoile fundamentale (aer, apa, mancare, adapost si caldura). Si chiar daca dovezile ne arata ca traim intr-o era mai sigura ca niciodata, acest lucru nu este perceput de catre oameni.

3. Durabilitate si mediul
Este imposibil sa discutam despre tendinte globale macro fara a mentiona de necesitatea de a face imbunatatiri semnificative cu privire la sustenabilitate si reducerea impactului asupra mediului, efectele negative cauzate de schimbarile climatice fiind din ce in ce mai vizibile. Astfel, pentru ca o schimbare semnificativa sa aiba loc, este nevoie de angajamente clare ale companiilor si ale utilizatorilor. Cu ajutorul tehnologiilor, putem urmari sa reducem impactul asupra mediului, prin senzorii conectati si camerele de supraveghere putem monitoriza si gestiona resursele si energia in mediul urban.

4. Schimbarea dinamicii populatiei
Importanta tendintelor mai sus amintite este strans legata de cresterea urbanizarii. Mai mult de jumatate din populatia lumii traieste deja in orase, acest procent urmand sa atinga valoarea de 60% pana in 2030. Se asteapta ca in perioada anilor 2018 – 2030 mai mult de 150 de noi orase sa atinga pragul de 1 milion de oameni, iar 10 mega-orase sa atinga o populatie de peste 10 milioane.

Astfel, nevoia de a folosi tehnologia pentru a gestiona mediul urban si de a oferi un suport populatiei devine un element critic. Asa a aparut conceptul de “smart city”, unde senzorii conectati si datele stocate sunt folosite pentru o mai buna eficientizare a intrastructurii si serviciilor.

5. Impactul politicii globale
Desi ne dorim ca sectoarele industriale sa nu fie afectate de catre politicile globale si locale, experientele din ultimii ani ne arata contrariul. Puterile globale folosesc comertul comercial si industrial ca arme economice, fie prin tarifarea speciala a anumitor marfuri, fie prin diferite sanctiuni comerciale. Unul dintre obiectivele oricarui producator, inclusiv Axis, este de a asigura un mediu de business constant si posibilitatea de a oferi clientilor acces la tehnologie.

In cele din urma, rolul nostru este de a alinia obiectivele noastre comerciale cu principiile organizationale si cu tendintele globale. Pentru a afla mai multe despre compania Axis si implicarea sociala a companiei, te invitam sa citesti raportul nostru de sustenabilitate.

Anuarul Firmelor de Securitate 2023

AFS 2023_coperta1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 6 vizitatori și niciun membru online