Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

RDIF logo 2016

 

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 Livco sigla

Valahia sigla

Nera sigla_catalog

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Platesti paza, primesti paznic, nu securitate!

Confederatia Europeana a Serviciilor de Securitate avertizeaza ca achizitionarea serviciilor de securitate pe criteriul pretului cel mai mic este un risc pentru companii.

Orientarea exclusiva catre pret este una dintre problemele majore care afecteaza mediul de afaceri si competitivitatea in industria de securitate privata.

In acest scop, Confederatia Europeana a Serviciilor de Securitate (CoESS) si organizatia sindicala internationala UNI Europa, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene au realizat Manualul pentru „Achizitionarea de Servicii de Securitate Privata de Calitate”, ce isi propune sa ofere un instrument pentru definirea, identificarea si selectarea serviciilor de securitate cu valoare optima in raport cu pretul platit.

In Europa, 85% din serviciile de securitate sunt asigurate de firme private – 73% dintre contractele existente fiind pentru clienti privati, 25% fiind contracte publice. Cifra de afaceri anuala totala a industriei de securitate privata se ridica la 35 de miliarde de euro. Numarul total de agenti de securitate privati din Europa este de aproximativ 2,2 milioane, activand in peste 60.000 de companii. Acestia efectueaza anual in medie 76 de milioane de ore de paza operationala. Cu toate acestea, tendinta observata in randul celor mai multi clienti este de a se orienta catre oferta cea mai avantajoasa ca pret, dar ineficienta din punct de vedere al calitatii serviciilor.

„Promovarea manualului va ajuta autoritatile sa inteleaga faptul ca serviciile la preturi mici nu sunt sustenabile legal si social,” declara Tim Van Rie, Ofiter pentru Politici in domeniul relatiilor industriale si dialogului social din Directoratul General Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune din cadrul Comisiei Europene.

Concurenta neloiala si incalcarea legislatiei fiscale – 2 consecinte grave ale optiunii „cel mai mic pret”

Urmarile negative ale alegerii furnizorului de servicii de securitate pe baza criteriului celui mai mic pret sunt neindeplinirea cerintelor contractului, favorizarea fenomenelor legate de concurenta neloiala si incalcarea legislatiei fiscale prin neachitarea taxelor si cheltuielilor sociale, nerespectarea legislatiei muncii si a celei privind securitatea privata. O astfel de optiune are un efect daunator legat de calitatea serviciilor furnizate – cel mai mic cost nu poate acoperi costurile cu instruirile obligatorii in acest domeniu si cu asigurarea unor conditii de munca decente pentru agentii de securitate.

„Pentru asigurarea protectiei companiilor, publice sau private, atat la nivel fizic, dar si tehnologic, este necesar un echilibru intre calitate si pret, un mix de tehnologie si buna pregatire a personalului. Echipamentele performante, adaptate provocarilor existente, precum si instruirea profesionala a agentilor in conformitate cu riscurile ce trebuie prevenite sunt costuri care trebuie asumate de catre furnizorul de serviciu si care se reflecta in calitatea serviciilor oferite. Pretul mic aduce in cel mai fericit caz un paznic nepregatit si neechipat sa faca fata riscurilor inerente serviciului. Numai pretul corect aduce siguranta” – spune Gabriel Badea (foto), presedintele Federatiei Serviciilor de Securitate, participant la evenimentul de la Bruxelles.

Marc Pisens, Presedintele CoESS a subliniat ca organizatiile profesionale, patronale si sindicale din industria securitatii private au un rol deosebit de important in promovarea principiilor corecte de contractare a serviciilor de securitate pe baza calitatii oferite si nu exclusiv a pretului. Acest efort trebuie sa mearga mana in mana cu demersuri active pentru transpunerea in legislatia nationala a tarilor Uniunii Europene a Directivei 24/2014, care reglementeaza achizitiile publice.

Oliver Roethig, Secretar General Regional al UNI Europa sustine aceasta idee, declarand ca: „Abordarea sistematica de atribuire a contractelor celui mai ieftin ofertant are un impact daunator asupra diverselor industrii si lucratorilor in cauza. De aceea, proiectul comun al manualului este un succes care ilustreaza virtutile dialogului intre partenerii sociali, inclusiv din domeniul securitatii private, pentru stabilirea unor valori sociale si economice benefice tuturor celor implicati.”

Securitate ca la carte pentru 450 de aeroporturi din 45 de tari europene

Consiliul International al Aeroporturilor (ACI) va adopta manualul CoESS ca instrument de lucru si il va distribui tuturor responsabililor cu securitatea aeroporturilor care fac parte din aceasta organizatie. Astfel, 450 de aeroporturi din 45 de tari europene vor urma prevederile privind organizarea si desfasurarea selectiei companiilor de securitate. „Trebuie sa ne adaptam noilor forme de pericole cu aceeasi viteza cu care trebuie sa schimbam mentalitatea necesara pentru a transforma securitatea intr-un serviciu standardizat, integrat si adaptat nevoilor actuale ale pietei,” a mentionat David Ryder, seful departamentului de securitate aeroportuara al ACI.

„Alegerea furnizorului folosind principiul valorii optime identificate pe baza Manualului CoESS – UNI Europa este o garantie pentru cumparator ca beneficiaza de cea mai buna afacere in limitele parametrilor alesi de ei. Practic, este cel mai valoros raport intre pret si calitate” – a adaugat Gabriel Badea.

Manualul a fost lansat la Bruxelles in cadrul unui seminar dedicat la care au participat reprezentanti ai organizatiilor profesionale, patronate si sindicate din industria de securitate din tari ale Uniunii Europene, reprezentanti ai unor organizatii profesionale din sectoare beneficiare ale serviciilor de securitate privata, precum si oficiali ai Comisiei Europene.

Manualul CoESS – UNI Europa a fost realizat cu suportul Comisiei Europene si este publicat in 14 limbi oficiale ale Uniunii Europene, inclusiv in limba romana. El va putea fi accesat pe site-urile Asociatiei Romane a Industriei de Securitate si Federatiei Serviciilor de Securitate. Incepand cu luna noiembrie va fi lansat un website dedicat acestui manual.

Federatia Serviciilor de Securitate se va implica in diseminarea si promovarea manualului catre autoritatile publice relevante cat si organizatii private interesate.

Anuarul Firmelor de Securitate 2017

AFS 2017_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 64 vizitatori și niciun membru online