Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 Livco sigla

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Robert Nagy, Manager executiv SECTRA: “Specialistii nostri se pot deplasa in localitatea de resedinta a cursantilor, chiar si pentru grupe mai mici“

Dle Robert Nagy, dupa succesul numit Ariola, un brand de notorietate pe piata sistemelor de securitate, ati pus bazele companiei Sectra. Care ar fi principalele repere ale noului business si ce v-a determinat sa intrati in aceasta noua afacere?

Dupa aproape 20 de ani de existenta a brandului Ariola, am simtit nevoia de a impartasi experienta mea de peste 30 de ani in industria securitatii. Da, pare ciudat, dar sunt deja 31 de ani de cand ma ocup de sisteme de securitate. Si in anii ‘80 au existat institutii care produceau si instalau sisteme de securitate. Ceea ce m-a determinat sa pornesc aceasta noua afacere a fost faptul ca cerinta pentru aceste programe de formare profesionala este din ce in ce mai mare si este nevoie sa crestem urmatoarea generatie de specialisti in domeniu. Din pacate, cursantii se inscriu pentru aceste cursuri din simplul motiv ca cere legislatia, nu vin la pregatire din proprie initiativa, ca sa se perfectioneze.

Care sunt tipurile de cursuri, costurile, cat dureaza scolarizarea in cadrul societatii Sectra si ce facilitati oferiti cursantilor?

Cursurile sunt de perfectionare, nu de initiere. Practic, nu aici se invata abecedarul meseriei in domeniu. In ceea ce priveste partea financiara, costurile si durata cursurilor variaza de la o ocupatie la alta - sunt in concordanta cu programele aprobate de institutiile abilitate, cum ar fi I.G.P.R., I.G.S.U., A.NC.
Desigur, Sectra acorda o serie de facilitati cursantilor, incepand cu reduceri pentru membrii ARSS, reduceri pentru cursantii care se inscriu la mai multe cursuri organizate sau pentru cei care au absolvit un curs organizat de catre noi si, nu in ultimul rand, reduceri pentru cei care sunt recomandati de un fost cursant.

Dupa absolvire se elibereaza o diploma sau un certificat atestate de MEC?

Da, cursurile sunt autorizate de catre Autoritatea Nationala de Calificari, iar dupa absolvire se elibereaza un certificat de calificare. Certificatele (diplomele) sunt recunoscute atat in Romania, cat si in U.E.

Pot veni cursanti din toata tara sau va adresati doar local/zonal?

Da, cursantii pot participa din toata tara, fara restrictii.

Ne puteti nominaliza cateva companii de securitate care au apelat la serviciile dvs?

Sunt foarte multe companii care ne-au solicitat serviciile de-a lungul timpului: Total Security, Complet Security, Pyrostop Security, Teledinamic, Transelectronic, Advance, Hitech, PP Protect, Automatic Soft, Paza si Protectie, Fire Consulting Services, Nera Star, Metrocom Dej, Aramis-Ro, Union Protection, Praxis Activ, Seguard, Electro Tech, Birocopy etc.

La nivel national sunt cateva companii concurente. Unde se face diferenta intre dvs si ceilalti competitori?

Foarte bine ati specificat ca la nivel national sunt CATEVA companii cu acelasi profil de activitate si, tocmai din acest motiv, nu le-as numi concurente. Concurenta cred ca este benefica in orice business si mai cred ca doar clientul este cel care poate face o deosebire intre competitori. Diferenta intre competitori nu poate fi foarte mare, fiecare companie se straduieste sa ofere servicii de calitate, cu personal cat mai bine pregatit din punct de vedere profesional. De exemplu, noi punem la dispozitia cursantilor cadre didactice cu o vasta experienta in domeniu si, mai mult, specialistii nostri se pot deplasa in localitatea de resedinta a cursantilor, chiar si pentru grupe mai mici.

“De cand e lumea au fost si vor fi infractori, deci va fi nevoie de aceasta industrie“

Credeti ca o companie de securitate performanta trebuie sa aiba angajati specializati pe o singura nisa sau e de preferat sa acopere cat mai multe arii?

Deoarece industria securitatii private acopera o arie foarte diversificata, o companie ca sa fie cat mai performanata, fara angajati specializati pe mai multe arii, nu va avea sorti de izbanda.

Cum estimati ca vor evolua afacerile celor doua companii in 2013, in privinta cifrei de afaceri si a marjei de profit?

Rostul si scopul oricarei companii este de a se dezvolta si de a produce profit. Asa ca cele doua companii nu au alta varianta, decat aceea de a evolua an de an pe un trend ascendent.

Cum vedeti urmatorii 2-3 ani pentru piata de securitate din Romania?

Este o intrebare foarte buna. Eu vad industria si piata de securitate intr-o continua dezvoltare. Nu numai in urmatorii 2-3 ani. Se tot spune ca aceasta nisa este una saturata. Mie-mi place sa spun ca sunt numai primii 20 de ani din viata firmei si primii 30 de ani de activitate in domeniu. De cand e lumea au fost si vor fi infractori, deci va fi nevoie de aceasta industrie. Ca vor rezista si vor creste cei care sunt puternici, este cu totul altceva.

Interviu realizat de Carmen Dochita

Anuarul Firmelor de Securitate 2017

AFS 2017_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 15 vizitatori și niciun membru online