Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

RDIF logo 2016

 

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 Livco sigla

Valahia sigla

Nera sigla_catalog

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Dan Alistar, Presedinte Alistar Security: “Compania a avut anul acesta cea mai mare crestere a cifrei de afaceri, peste 30%”

Succesul nu este un fenomen care vine pe neasteptate. Fiecare om poate avea succes si pentru a ajunge la el ar trebui sa nu ezite si sa astepte ani de-a randul cea mai favorabila oportunitate.
Nimeni nu poate sa prescrie ingredientele care ar duce spre reusita. Insa, cert este ca fiecare om atribuie succesului un sens aparte, cel de care are nevoie el. Dan Alistar, fostul presedinte al companiei de paza si securitate Dragon Star si actualmente Presedinte-Director general al companiei Alistar Security este, fara doar si poate, unul dintre principalii jucatori de pe piata romaneasca de securitate, care a simtit "gustul" succesului. Noua entitate a reusit sa devina prima companie de securitate care ofera servicii integrate la nivel national, in toate judetele tarii si in 157 de orase. Alistar Security ofera servicii de securitate integrate: paza, monitorizare-interventie, transport valori, securitate evenimente, sisteme de alarma, precum si multe alte produse si servicii specializate.
“Urmeaza dezvoltarea de noi servicii, unele destinate companiilor, precum si multe altele destinate publicului larg. De asemenea, am dezvoltat cel mai modern dispecerat din Romania, conectat cu alte 2 dispecerate la nivel national, unul in Moldova si altul in Ardeal”, ne-a precizat in debutul discutiei noastre presedintele Dan Alistar.

Dle presedinte Dan Alistar, cum se prezinta in 2013, in cifre, compania pe care o conduceti?
Alistar Security a avut anul acesta cea mai mare crestere a cifrei de afaceri, peste 30%; este cea mai mare in randul companiilor de securitate mari. In cifre, vorbim de peste 11.000.000 euro. Mai mult, compania va incheia 2013 cu 1000 de angajati in plus fata de anul trecut.

Daca tot ati adus aminte de 2012, spuneti-ne si cu ce rezultate financiare l-ati incheiat?
Anul 2012 s-a incheiat cu o crestere importanta nu numai a cifrei de afaceri, ci si a numarului de angajati si mai ales a numarului de clienti. Desi cresterile de peste 30 de procente sunt importante intr-o perioada dificila, pot spune, fara falsa modestie, ca sunt eclipsate de rezultatele exceptionale din acest an.

Ne puteti nominaliza cateva actiuni mai speciale la care v-ati adus aportul, prin serviciile de paza si protectie?
Am contractat in acest an serviciile de securitate pentru cativa jucatori foarte mari din industria bancara, am furnizat servicii de specialitate pentru evenimente sportive majore si pregatim servicii noi prin care speram sa avem un impact important asupra industriei de profil.

 

“Multi jucatori sunt in pragul falimentului si asta netezeste calea spre achizitii si fuziuni la scara mare”

Din semnalele pe care le aveti, s-a mai schimbat ceva in mentalitatea consumatorului roman privind notiunea de securitate a companiei sau, dupa caz, a familiei?
Consumatorul profesionist, specialistii de securitate din companii sunt foarte bine informati. In ceea ce priveste mentalitatea consumatorului pe segmentul rezidential foarte putine s-au schimbat, mai ales ca nu s-au facut investitii importante in educarea si informarea lui.

Din aceasta pozitie, cum caracterizati piata de securitate autohtona?
Piata de securitate din Romania este imatura, este foarte fragmentata, serviciile nu sunt unitare din punct de vedere calitativ, preturile sunt extrem de variate si uneori ascund neplata impozitelor de catre jucatorii mici, care au o existenta efemera. Insa anul 2013 aduce noutati si o efervescenta nemaintalnita pana acum in Romania. Multi jucatori mici, medii si mari au dat faliment sau sunt in pragul falimentului si asta netezeste calea spre achizitii si fuziuni la scara mare. In timp, probabil in urmatorii 2 ani, acest fapt va duce la omogenizarea calitatii serviciilor, la trecerea in legalitate a multor operatiuni.

Care ar fi principalele dificultati pe care le intampinati, atat ca business, cat si din punct de vedere economico-legislativ?
Legislativ nu avem dificultati. Ca afacere, principala problema este cea a economiei romanesti, aceea a intarzierilor platilor facturilor. Suntem insa din acest punct de vedere intr-o situatie mai buna ca media industriei, marea majoritate a clientilor nostri platind la timp.

Cum vedeti evolutia pietei de securitate din Romania in urmatorii 3-5 ani? Care dintre serviciile specifice vor fi cele mai solicitate si ce jucatori credeti ca-si vor consolida si mai mult pozitia in piata?
Piata de securitate va creste in urmatorii ani intre 5 si 10 procente anual. Se va schimba structura pietei, putem observa o migrare a incasarilor din zona de agenti de paza catre sisteme tehnice performante si servicii de dispecerizare. Acest fapt ne pune intr-o situatie extrem de pozitiva, fiind lideri la nivel national pe segment. Nu putem estima care vor fi companiile care isi vor consolida cota de piata, dar suntem siguri ca 5-6 jucatori vor avea cresteri semnificative.

“Investitiile sunt numarul unu pe agenda mea”

Atat pe segmentul de paza, cat si pe cel al sistemelor de securitate apar in permanenta noi agenti economici. Cum vedeti acest aplomb intr-un astfel de business?
Competitia este buna si necesara, conduce la cresterea eficientei tuturor companiilor din industrie. In masura in care respecta standardele de calitate, platesc impozitele si sunt competitori loiali, noile companii sunt un plus pentru industria securitatii.

Cum arata planurile managerului Dan Alistar pentru 2014?
Investitiile sunt numarul unu pe agenda mea, urmate de dezvoltarea calitatii serviciilor, lansarea de produse si servicii noi si, nu in ultimul rand, atragerea de oameni valorosi din industrie pentru un management performant.

Un gand pentru partenerii dvs de afaceri si nu in ultimul rand, pentru portalul www.securitatesiprotectie.ro
Sper ca anul viitor sa aduca mult asteptata prosperitate, un climat economic stabil si profitabil. Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.

Interviu realizat de C.D. & E.P.

Anuarul Firmelor de Securitate 2017

AFS 2017_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 21 vizitatori și niciun membru online