Publicitate | Harta site | Contact

Spy Shop_logo_22

 

Helinick logo_portal_24

 

Tetra Sistems_logo_2_portal

 

 

 

 

 

 

Angel Eyes_logo_portal_2024

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Premium Security_logo_nou

 

 

 

 

Gal Security_logo_portal

 

 

 

 

 

 

 

 

Eisol logo

 

RDIF logo 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Power Solutions logo

 

Interviu cu d-na Iolanda Staniloiu Presedinte al juriului OSPA 2017

OSPA: Cum va simtiti acum, la final, cand Gala Premiilor OSPA – editia 2017 - s-a incheiat?
Iolanda Staniloiu: Am fost incantata sa fiu parte a proiectului Premiilor OSPA, program care si-a propus inca de la inceput sa stabileasca un set de criterii obiective prin care sa putem aprecia si aplauda excelenta profesionala in domeniul securitatii private din Romania.

OSPA: Cum ati primit propunerea de a fi presedinta juriului editiei 2017 a Premiilor OSPA de excelenta im securitatea privata?
Iolanda Staniloiu: M-am simtit extrem de onorata de propunerea de a conduce juriul celei de a doua editie a Premiilor OSPA Romania, de responsabilitatea care mi-a fost incredintata. A fost si un pic de emotie, caci nu este usor sa stii ca vei conduce o echipa de profesionisti exceptionali, care au ca misiune sa gaseasca o unitate de masura justa cu care sa masoare, sa compare si in cele din urma sa departajeze o serie de proiecte care, in sinea lor, sunt rodul a zeci – sute – daca nu mii – de ore de munca. Tin sa le multumesc inca o data tuturor membrilor juriului, domnii: Alexandru Costachi, Alin-Petru Lupea, Aurel Catrinoiu, gen. (r) Ion Popescu, Liviu Mateescu, Rene Pasculescu, Silvian Pena, Stelian Arion, Constantin Iordache, Vasilica Istrate care, prin experienta lor, prin atentia la detalii si la nuante, mi-au facut misiunea mai usoara.

OSPA: Care a fost motivul hotarator care v-a determinat sa acceptati propunerea de a conduce juriul?
Iolanda Staniloiu: Am acceptat deoarece Premiile OSPA rasplatesc excelenta profesionala, performanta intr-un domeniu care inca lupta sa-si dobandeasca recunoasterea importantei pe care o are in societate. In acest context, consider ca este extem de important sa ne fixam reperele excelentei in profesie si sa ne raportam mereu la ele, sa ne contruim o traditie a excelentei, sa ne obisnuim cu ea si sa invatam sa o recunoastem si sa o respectam.
O spun cu toata convingerea: avem nevoie de un set de valori stabile la care sa ne raportam pe termen lung, precum si un set de criterii obiective prin care sa vedem in ce masura atingem acele valori de calitate care sunt in masura sa creasca prestigiul industriei de securitate privata in Romania. In lipsa acestor valori si a unui set de criterii de evaluare obiectiva nu facem decat sa ne complacem in mediocritate si in compromis.
 
OSPA: Care au fost elementele fata de care ati analizat proiectele si persoanele inscrise in competitie?
Iolanda Staniloiu: Au fost doua seturi de criterii de evaluare, unul ‘strategic’, de viziune, ca sa ma exprim mai clar, iar al doilea set de criterii a fost strict tehnic, de evaluare pe baza de punctaj. Daca vi se pare interesant, putem intra si in detalii.

OSPA: Cred ca ar fi extrem de interesant. Sa incepem cu primul set de criterii, pe care l-ati denumit ‘strategic, de viziune’.
Iolanda Staniloiu: In primul rand am luat in calcul valoarea sociala a proiectului – care este valoarea adaugata a acestuia pentru comunitate sau pentru companie – caci – nu-i asa? – si companiile sunt organisme sociale. In al doilea rand, ne-a interesat exemplaritatea lui: cat este el de nou, de interesant si problemele care le rezolva. In al treilea rand, ne-a interesat gradul de aplicabilitate si de scalabilitate – adica masura in care el poate fi replicat si in ale cazuri – mai mari sau mai mici, mai simple sau mai complexe.

OSPA: Si acum sa dscutam despre criteriile strict tehnice. Care este metodologia de punctare?
Iolanda Staniloiu: Aplicatiile la OSPA sunt anonimizate si apoi notate cu puncte pe o scara de la 0 la 10, unde 0 este „foarte slab”, 5 este „mediocru”, iar 10 „foarte bun - excelent”. Aplicatiile notate de membrii juriului in mod individual sunt transmise direct echipei OSPA in Marea Britanie unde notele sunt coroborate pentru a obtine un scor agregat pentru fiecare dintre ele. Castigatorul fiecarei categorii OSPA va fi acela care va obtine scorul cel mai mare, cu conditia ca acest scor sa reprezinte atingerea unui nivel inalt de excelenta profesionala.
Trofeul OSPA va fi atribuit doar candidatilor al caror scor mediu se plaseaza la un nivel cel putin „bun”, fiind exclusa decernarea unui premiu unui concurent care a obtinut un punctaj mediocru sau slab, chiar daca este SINGURUL inscris la acea sectiune. Dupa cum spuneam, Premiile OSPA sunt ‚premii de excelenta’ nu sunt premii ‚de complezenta’.

OSPA: Jurizarea pe baza criteriilor ‚tehnice’ este un proces cvasi-mecanic sau lasa loc si la observatii calitative?
Iolanda Staniloiu: Nu, sub nicio forma, nu. Schema de notare este prevazuta si cu doua sectiuni importante unde pot fi inserate si comentarii calitative: a) Verificarea de calitate – o sectiune membrii juriului pot mentiona daca dupa cunostinta lor anumite informatii din aplicatiile evaluate nu sunt credibile. Presedintele juriului va trebui sa analizeze aceasta suspiciune, iar astfel de situatii sunt folosite la editiile urmatoare in procesul de indrumare a candidatilor, care vor fi ghidati pentru a introduce in aplicatiile lor numai informatii relevante si verificabile; b) Feedback  - o a doua sectiune unde membrii juriului pot face mentiuni atunci cand considera ca una dintre aplicatiile evaluate este cea mai buna dintre cele pe care le-a evaluat.

OSPA: Exista posibilitatea ca membrii juriului sa stie pe cine jurizeaza?
Iolanda Staniloiu: Organizatorii premiilor OSPA - din Romania si din intreaga lume – au gandit un sistem prin care sa se asigure un grad de obiectivitate cat mai ridicat al jurizarii. Toate informatiile continute in aplicatii sunt tratate ca fiind personale si confidentiale si sunt anonimizate. De asemenea, notele acordate sunt confidentiale, nu sunt dezvaluite candidatilor sau altor membri ai juriului. Pe de alta parte, informatiile furnizate de fiecare dintre membrii juriului sunt anonimizate si combinate cu cele furnizate de ceilalti membri ai juriului pentru a se obtine scorul agregat final pentru fiecare aplicatie, lucru care este facut de echipa OSPA din Marea Britanie.

OSPA: Exista posibilitatea ca cineva sa-si jurizeze propria aplicatie sau sa poata juriza o aplicatie a firmei sale?
Iolanda Staniloiu: Aplicatiile sunt filtrate si distribuite membrilor juriului astfel incat acestia sa nu primeasca spre evaluare aplicatii ale unor companii sau persoane cu care au legaturi personale ori profesionale.  Daca simt ca ar fi in conflict de interese, membrii juriului trebuie sa se abtina  in procesul de notare. In juriul pe care l-am condus am avut doua cazuri in care un membru al juriului ar fi avut de jurizat candidati din firma sa la doua categorii, si – de asemenea – un alt membru al juriului care a fost candidat pentru intreaga cariera. Cei doi s-au recuzat si nu au notat deloc categoriile respective. Cum spuneam, Premiile OSPA sunt premii de excelenta si nu de complezenta, iar cei doi membri ai juriului in cauza – ca de altfel TOTI membrii juriului! – au inteles ca reputatia lor personala precum si reputatia competitiei ca atare sunt mai presus decat unele orgolii de moment sau de mici meschinarii.

OSPA: Sunteti multumita de felul in care a decurs jurizarea?
Iolanda Staniloiu: Sunt EXTREM de multumita! Am pornit cu totii in acest proiect pornind de la principiul ca valorile morale si profesionale pe care dorim sa cladim aceasta industrie trebuie sa constituie etaloane pentru toti si pentru fiecare persoana care lucreaza in domeniul securitatii private, in primul rand integritaea morala si impartialitatea. Membrii Juriului fac parte integranta din programul OSPA, iar integritatea lor personala trebuie sa fie modele in ochii oricarei persoane corect informate si de buna credinta ce lucreaza in acest domeniu.

A consemnat Ovidiu Constantinescu.

Anuarul Firmelor de Securitate 2023

AFS 2023_coperta1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 13 vizitatori și niciun membru online