Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

RDIF logo 2016

 

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 Livco sigla

Valahia sigla

Nera sigla_catalog

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Mariana Morar, Manager Morar Paza si Protectie: “In acest an vizam extinderea societatii in toate orasele din Arad”

In anul 2003, ca urmare a necesarului pietei pentru securitatea privata care sa asigure linistea cetatenilor, Mircea Morar pune bazele societatii MORAR PAZA SI PROTECTIE, ce avea sa devina peste ani una dintre firmele etalon din Arad, dar si unul dintre principalii jucatori de pe piata de specialitate. Compania este rezultatul muncii nucleului Mircea Morar si Mariana Morar, fiica sa, cei doi fiind ”vinovati” de succesul ce avea sa vina peste ani.

“Societatea noastra este rezultatul meu si al tatalui meu care a incercat sa puna in aplicare experienta pe care a acumulat-o ca fost angajat al Ministerului Administratiei si Internelor. Impreuna am muncit pentru ridicarea standardelor societatii noastre si pentru a da incredere beneficiarilor nostri, desi pe piata erau si inca sunt multe societati de profil”, a tinut sa precizeze Mariana Morar (foto), directorul firmei.

De-a lungul timpului societatea a castigat teren in fata competitorilor si, mai mult, a castigat increderea unor firme puternice carora le ofera servicii specializate de securitate. Aici ne referim la: SYSTRONICS, NDB LOGISTIC, AUTOGRUP M RO, MAXSTILE, WEBASTO ROMANIA, companii care au un volum mare de afaceri si care figureaza in topul firmelor ca fiind cele mai importante societati din punct de vedere economic din judetul Arad.

“Evolutia ulterioara a societatii a urmat un trend ascendent, fapt confirmat si de topul firmelor din judetul Arad, unde am obtinut unul dintre primele trei locuri la categoria intreprinderilor mici si mijlocii. Societatea a ajuns azi la un nivel ridicat fiind apreciata de toate societatile de profil de pe raza Aradului, cat si de firmele din afara judetului”, ne-a precizat in debutul dialogului nostru Mircea Morar (foto dreapta), fondatorul societatii aradene.

Dle director Mircea Morar, portalul www.securitatesiprotectie.ro si publicatia GHID PROTECT sunt in permanent contact cu dezvoltarea pietii de securitate privata. An de an apar tot mai multe companii. Care ar fi motivul?
Raspunsul este unul cat se poate de simplu. Numarul lor este in crestere datorita faptului ca multe persoane doresc sa aiba o societate de paza si protectie care sa le satisfaca dorintele care uneori depasesc limita legii. Sigur ca nu trebuie sa-i uitam si pe acei viitori intreprinzatori care au impresia ca o astfel de afacere este simpla si are castiguri rapide, fara mari batai de cap. Personal, cred ca aceste doua motive sunt raspunzatoare de aparitia continua a firmelor de paza.

Spuneti-ne, va rugam, spre ce tip de evenimente s-au indreptat actiunile firmei dvs de-a lungul timpului?
Va pot exemplifica multe evenimente deosebite pe care societatea noastra si-a pus amprenta, incepand cu prinderea in flagrant a talharilor si spargatorilor sau stoparea agresiunilor de tot felul, fara sa precizam un eveniment anume, dar, per total, contributia noastra este foarte apreciata de catre institutiile statului.

Cum vedeti strategia de dezvoltare pentru acest an?
Cel mai important proiect pe care-l avem pentru acest an vizeaza extinderea societatii noastre in toate orasele din judetul Arad cu echipe de interventie, pentru a realiza toate doleantele beneficiarilor nostri sau a altor colaboratori, precum si respectarea timpilor de interventie prevazuti de lege.

Dna Director Mariana Morar, ne spunea ceva mai inainte tatal dvs care ar fi motivul aparitiei pe banda rulanta a firmelor de paza. Dvs ce credeti? Se va stabiliza piata?
Cred ca evolutia pietei de securitate din Romania in urmatorii ani va duce la cresterea numarului societatilor de profil, precum si la cresterea calitatii serviciilor. Probabil, concurenta va crea ambitii si orgolii foarte mari.

"Cel mai profitabil serviciu este cel de monitorizare si interventie"

De cand ne cunoastem noi, adica din 2009, aflam ca ati mai facut cateva investitii. In ce anume s-a investit?
Investitiile au ajuns la un nivel ridicat, fiind canalizate spre dotari moderne si mijloace specifice societatilor de paza si protectie, precum si spre departamentul care se ocupa de echipamente electronice de imbunatatire a activitatii de sesizare si receptie a evenimentelor in dispecerat.

Ati fost vreodata tentata sa fuzionati cu un alt jucator din piata sau sa acaparati o firma mai mica? Este o practica destul de des intalnita si in Romania?
Piata romaneasca de securitate este cautata, din ce in ce mai des, de marile societati multinationale pentru a efectua fuziuni sau achizitii. De asemenea, si societatile mari din Romania incearca sa achizitioneze societatile mici din diferite orase din tara pentru a domina piata de securitate si pentru a avea o suprafata larga de efectuare a serviciilor de securitate. Legat de intrebarea dvs, va confirm ca in viitor suntem si noi tentati sa dezvoltam cooperari cu societati mai mici, localizate in diferite zone ale tarii, lucru pe care l-am si realizat deja pe raza judetului Arad. Aici nu trebuie uitat un aspect foarte important si anume ca extinderea in alte judete duce la scaderea calitatii serviciilor, fiindca nu se poate realiza un control direct al societatii, ci numai prin angajati, care in general au un interes mai mic decat patronul firmei. Tocmai de aceea parerea si recomandarea noastra pentru beneficiari este de a realizea contracte la nivel de judet cu cele mai bune societati care au o dotare eficienta, in detrimentul celor care au doar puncte de lucru.

“Am facut investitii importante in productia de echipamente pentru dipecerate”

Dna director Mariana Morar, care sunt serviciile generatoare de profit intr-o firma de paza?
Toate serviciile oferite de societatile de paza si protectie sunt profitabile, insa eu consider ca cel mai profitabil serviciu este cel de monitorizare si interventie, deoarece aceasta investitie trebuie doar actualizata. Cheltuielile lunare sunt stabile, in timp ce profitul creste lunar.

De curand am lansat portalul www.securitatesiprotectie.ro Cum vi se pare acest produs media?
Catalogul GHID PROTECT si, mai nou, portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania. Chiar am vazut ca Portalul va alcatui “Topul firmelor de paza si securitate din Romania”, un lucru extraordinar, unde v-as recomanda sa se tina cont, printre alte criterii, si de cifra de afaceri si raza de extindere pe teritoriul Romaniei.

Stim din anii trecuti ca Morar Paza si Protectie a dezvoltat puternic o activitate pe partea de echipamente destinate dispeceratelor. Ce ne puteti spune despre aceasta latura a business-ului dvs?
Societatea noastra a facut investitii importante in acest segment de activitate unde se produc echipamente destinate dispeceratelor, centralelor antiefractie, toate fiind realizate prin comunicare GPRS, GSM, telefonie fixa sau sms-uri. De asemenea, realizam si aparatura necesara controlului timpului de interventie a echipelor de interventie cu transmitere la dispecerat.

Va multumim pentru timpul acordat si va rugam in incheiere sa ne spuneti ce face Mariana Morar atunci cand nu se afla la birou, in scaunul de manager?
Din pacat am foarte putin timp liber insa, atunci cand pot, ma relaxez citind o carte buna sau plecand intr-o excursie.

Interviu realizat de C.D. & E.P.

Anuarul Firmelor de Securitate 2017

AFS 2017_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 23 vizitatori și niciun membru online